::: Legfrissebb hírek ::: Küldj be te is hírt! :::

Díjat nyert a magyar scifi
Nem Antal Nimródé az első magyar Predátor-folytatás
Tévéműsor ajánló - Stephen Hawking univerzuma
Ellepi a gomba a Nemzetközi Űrállomást
Az erő a magyar sci-fivel van
Ray Bradbury 90 éves
Hogyan észleljünk UFO-t?
Etikai problémákat okozhat a harci robotok alkalmazása
Ray Bradbury: sohasem kellett volna elhagynunk a Holdat
Szörnyű tudományos jóslat! De nem lesz más lehetőség!
Száz éven belül el kell hagynunk a Földet
Nyilvánosságra hozzák az UFO-aktákat
Új scifi érkezik a mozikba: itt a Skyline előzetese
Döbbenetes ütközés! Elképesztő látvány!
Autista szoftvertesztelők
Megkezdődött a javítás az űrben

Solaria Science Fiction Magazin :: Téma megtekintése - Most olvasom éppen
:::: Solaria.hu Forum :::: :: Gy.I.K. :: Keresés :: Regisztráció :: Profil :: Belépés ::

Most olvasom éppen
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3 ... 141, 142, 143, 144  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Regények, antológiák, novellák, írók
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
1attila1
Pángalaktikus pernahajder

HozzászólásElküldve: 2007. június 14., 12:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

adamek62 írta:
Különben most fejeztem be Kasztovszky Béla: GRIN c., eddig egyetlen regényét, és szintén nagyon jó!

Na most már én is befejeztem. Brrrrrr.... Már a Galaktikás kisregénye is kiborított, de az legalább rövid volt. Nagyon Vidám

Egyébként volt valami célja annak, hogy váltogatta a múlt és a jelen idejű elbeszélést, vagy csak össze-vissza írt?
És az a "csattanó" a végére (utolsó mondat). Kihagytam volna ezt a könyvet, de a márkanév miatt nem lehetett.
adamek62
Bolygóközi nagymenő

HozzászólásElküldve: 2007. június 14., 11:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

nyuzga írta:

És még humoruk is van . Mosolyog

Ahogy írod Nagyon Vidám , bár ezt már korábbi műveikben is felismertem! Eltorzult Őrült
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése
TresLunas
Bolygóközi nagymenő

HozzászólásElküldve: 2007. június 14., 09:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

SF:
Csillagnapló szimultán az Űrvadász sorozattal
A csillagok fiai (remek)
Metagalaktika + v9,5 (remek)

Tudományos:
Ha jövő, akkor világűr (Almár Iván - Galántai Zoltán) - nagyon jó kis könyv, most jelent meg, hamarosan írok is róla, részletesen!!
A természet számai (Ian Stewart) - erről is

(most csak ennyit... legalábbis az oldal témájába vágó könyvek közül Nagyon Vidám )
Vissza az elejére
nyuzga
progresszor

HozzászólásElküldve: 2007. június 11., 14:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

adamek62 írta:

Most Sztrugackij-ok Sánta sors-ának álltam neki. Megdöbbentő, mennyire hozza Az elfelejtett kísérlet, és a Piknik a senkiföldjén /vagy árokparton/ c. írásaik hangulatát!

És még humoruk is van . Mosolyog
adamek62
Bolygóközi nagymenő

HozzászólásElküldve: 2007. június 11., 08:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Megérkeztem A Gépezethez.
Sőt már az 56.oldalon járok.
Nincs vele semmi bajom, pedig jól megijesztettetek.

A regény jó, különben el sem olvasom, csak vannak benne számomra érthetetlen részek /,pl. a már előzőleg említett/.

Különben most fejeztem be Kasztovszky Béla: GRIN c., eddig egyetlen regényét, és szintén nagyon jó!
Most Sztrugackij-ok Sánta sors-ának álltam neki. Megdöbbentő, mennyire hozza Az elfelejtett kísérlet, és a Piknik a senkiföldjén /vagy árokparton/ c. írásaik hangulatát!
Vissza az elejére
adeptus
Elektromos szerzetes

HozzászólásElküldve: 2007. június 10., 21:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én Margaret Atwoodtól A szolgálólány meséjét kezdtem el a minap. Érdekes a jövőképe, tetszik, hogy csak lassan fejti ki a szerző, hogyan lesz a mi világunkból "Fredé" világa.

http://voxadepti.sfblogs.net
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Alfa60
Északi vándor

HozzászólásElküldve: 2007. június 10., 16:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Megérkeztem A Gépezethez.
Sőt már az 56.oldalon járok.
Nincs vele semmi bajom, pedig jól megijesztettetek.

Mielőtt elkezdtem volna, azért "körülsétáltam" egy kicsit.

Elolvastam Németh Attila írását a szerzőkről, a műről:
- " ...barkkos részletezettségű, dickensi vízió egy fejlett technika által fojtogatott viktoriánus Londonról."
- "steampunk regény"
- "egy alternatív múltban játszódik"

Igy aztán nem ért (még) meglepetés...

Más.

A Buddha szomorúban nincs ilyen = "kötetnévadó" című novella.

Buddha talán maga Lázár Ervin, a szomorúsága meg talán abból adódik, hogy siratja régvolt fiatalságát (Elkésett füttyögetés), vágyódik vissza a szülőföldjére, a pusztába (Rozmaring), ami meg már nem olyan, mint amilyen a gyermekkorában volt. Megváltozott.

A TŰZ tényleg nagyszerű írás, a Galaktikában volt a helye.
Ajánlanám még A NAGY MADÁR és A BOLOND KÚTÁSÓ
elbeszéléseket is.
Egyszer.
Majd.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
adamek62
Bolygóközi nagymenő

HozzászólásElküldve: 2007. június 6., 08:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A Gépezet: Hááát! ...Ugyan én végigolvastam, de csakugyan nincs a régies nyelvezettel baj, bár én sem értem a regény lényegét!! Tulajdonképpen van benne középkori számítógép, alternatív történelem, forradalom- de nekem nem esett le, hogy mit akarnak írni benne a szerzők. Főleg a csatornabéli séta teljesen érthetetlen számomra. /Talán azért, mert nincs a- szereplők személyén kívül- semmi kapcsolata a történettel?/
Vissza az elejére
Mimoid
Körletmester
Körletmester

HozzászólásElküldve: 2007. június 5., 19:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Idézet:
A középkori magyar nyelvű irodalmon edződtem, remélem, rajtam majd nem fog ki A Gépezet sem...

Nem hiszem, hogy a nyelvezettel lesz a gond. Kacsint
Vissza az elejére
Alfa60
Északi vándor

HozzászólásElküldve: 2007. június 5., 17:24    Hozzászólás témája: Re: Most olvasom éppen Hozzászólás, az előzmény idézésével

Idézet:
Ha elolvastad a Gépezetet írjál már egy véleményt róla ha megkérhetlek! Nekem nem sikerült a végére jutnom kb az 50. oldalig bírtam. Rolling Eyes

A középkori magyar nyelvű irodalmon edződtem, remélem, rajtam majd nem fog ki A Gépezet sem...

Bár, ki tudja?! Alszik

A 419 oldal + Ki kicsoda - a valóságban? 12 oldala 2990 Ft-ba került.
Akkor 1 oldal: kb. 7 Ft.
350 Ft-nyit azért "leolvastatok"...
Vissza az elejére
Alfa60
Északi vándor

HozzászólásElküldve: 2007. június 5., 17:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kedves TresLunas!

Megérkeztem a Buddha szomorúhoz.
Elvarázsolt világ!
Néhol meseszerű, elvarázsol apró történeteivel, néhol megijeszt.

Eddigi (a 30. oldalon járok) kedvencem:

LÁZÁR ERVIN: HÉT SZERETŐM

Éppen hét szeretőm van.

Csontos vállú, kicsit lófejű, házsártos az első. Bármit csinálok, nem jó neki, dolgozni zavar, és fenyegetőzik, hogy majd meglátom, nem lesz belőlem semmi.

A második picike, kerek, sok gyereket akar, és ha csak teheti, mosolyog. Nagyon szépen énekel - és szeret meg tud is énekelni.

Lengeteg, soványka a harmadik. De csupa bűbáj. Szépen szeretne élni. Még sohasem hazudott. Engem is arra biztat, hogy sohase hazudjak. S azt mondja, nem kunszt úgy nem hazudni, ha nem mond az ember semmit.

A negyedik igazi szépség. Vagyis hogy inkább ráillik, hogy bomba jó nő. Ringó csípővel jár, mórikálja magát. Szeret inni, enni, táncolni. Rángat bárba, mulatóba. A kocsmát se veti meg. De sohasem részeg. Gyöngyöző nagyokat kacag a szenesemberek között. Tele van szeretettel. A szenesemberek vele mosolyognak.

Az ötödik szótlan, fekete, szorgos. Rendbe rak mindent körülöttem, bízik benne, hogy mire újra jön, nem leszek piszkos, nem lesz loboncos a hajam, és a cipőm is tükrösen ragyog. Hisz tántoríthatatlanul. Szomorú, összeérő szemöldökű, attikai özvegy.

Ledér a hatodik. Csak utazna, heverne, táncikálna. Moziból ki, moziba be. De azért szereti a madarakat is. Ha virágzanak a fák, órák hosszat ücsörög a kertben. Biztat, hogy szívjam tele magam fénnyel. Hogy röpködjek, éppen csak lábujjheggyel érintve a földet.

A hetedik mindig feketében jár. Sohasem láttam mosolyogni. Mindig befelé figyel, a lelkemmel foglalkozik. Óv és tanít. Arra biztat, hogy szeressem őket - mind a hét szeretőmet.

De én megcsalom mind a hetet.

Nem dolgozom az elsőnek, nem mosolygok a másodikkal, hazudok a harmadiknak, a negyedikkel részegre iszom magam, az ötödik sose talál rendben, a hatodik nem tudja megszerettetni velem a virágokat, a hetedik meg hiába mondja, hogy szeressem őket.

A csontos vállút úgy hívják, Hétfő, a mosolygóst Keddnek, a lengeteg a Szerda, a buja a Csütörtök, az attikai a Péntek, a ledér a Szombat. A sosem mosolygó, az a Vasárnap.

Hej, ha egyszer ők csalnak meg engem!

Kacsint
Vissza az elejére
nyuzga
progresszor

HozzászólásElküldve: 2007. június 5., 12:47    Hozzászólás témája: Re: Most olvasom éppen Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mimoid írta:
Alfa60 írta:
vid írta:

OFF: Köszönöm Mosolyog Jó olvasást!

Én is köszönöm!

Egy nap késéssel, de bekeveredtem a könyvtárba.
Találatok:

Gibson - Sterling: A Gépezet (GFK)

Lázár Ervin: Buddha szomorú (elbeszélések)

Lázár Ervin: Csillagmajor (novellák)

Vámos Miklós: Sánta kutya (regény)

Feltöltés sikerült, üzenet vége!

Olvas

Ha elolvastad a Gépezetet írjál már egy véleményt róla ha megkérhetlek! Nekem nem sikerült a végére jutnom kb az 50. oldalig bírtam. Rolling Eyes

Kb. én is. Bús
Mimoid
Körletmester
Körletmester

HozzászólásElküldve: 2007. június 5., 07:54    Hozzászólás témája: Re: Most olvasom éppen Hozzászólás, az előzmény idézésével

Alfa60 írta:
vid írta:

OFF: Köszönöm Mosolyog Jó olvasást!

Én is köszönöm!

Egy nap késéssel, de bekeveredtem a könyvtárba.
Találatok:

Gibson - Sterling: A Gépezet (GFK)

Lázár Ervin: Buddha szomorú (elbeszélések)

Lázár Ervin: Csillagmajor (novellák)

Vámos Miklós: Sánta kutya (regény)

Feltöltés sikerült, üzenet vége!

Olvas

TresLunas
Bolygóközi nagymenő

HozzászólásElküldve: 2007. június 4., 21:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

sezlony írta:
TresLunas, kapcsold ki lécci a Caps Lockot!

Így jó lesz?
Vigyorog
Vissza az elejére
Hackett
Bolygóközi nagymenő

HozzászólásElküldve: 2007. június 4., 08:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mé', nem tudod olvasni a nagybetűket? :elbujuk:
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Regények, antológiák, novellák, írók Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3 ... 141, 142, 143, 144  Következő
142 / 144 oldal

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

smartDark Style by Smartor