Elküldve: 2010. augusztus 6., 08:49 Hozzászólás témája:
Üdv
Ripley írta:
Más Shadowrun könyvsorozattal nem találkoztam még, van még hasonló?
Még egy trilógia jelent meg (Jak Koke: Sárkányszív), de azt nem igazán ajánlom. A 30+ önálló regény között viszont vannak jók, én elsősorban Nigel Findley és Lisa Smedman könyveit javasolnám. Mel Odom írásait kerüld.
Elküldve: 2010. július 29., 16:59 Hozzászólás témája:
Halihó mindenkinek! Az elmúlt időszakban jól eltűntem, akadtak dolgok bőven. (Intergalaktikus tanulmányok, ügyintézések, és még sok finomság). Most jutott időm ismét olvasni, és mivel sci-fit kezdtem el, gondoltam megosztom veletek. A Shadowrun világában bolyongok jelenleg, információkat, adatokat szerzek, cégeknek dolgozom. Mostanában a Mitsuhama C0ra fedőnevű cégénél voltam leltározni (közben persze a rendszerből adatokat szedtem ), és voltam még a Donau-Haraszti nevű városban lévő C0la fedőnevű helyen is, árut pakolni. Közben persze valójában fotókat készítettem, hogy egy későbbi szabotázsakció sikerrel járjon.
A Hatalom titkai című sorozatot kezdtem el olvasni, most a harmadik könyv közepénél járok. Izgalmas nagyon, és mivel én elsősorban a sci-fi és fantasy világban mozgok otthonosabban, no és persze e vilégban a kettő egymás mellett szerepel egyszerre, így nagyon kedvemre való a téma. Más Shadowrun könyvsorozattal nem találkoztam még, van még hasonló?
Mindenkinek kellemes napokat kívánok! _________________ Ripley
Elküldve: 2010. július 22., 20:18 Hozzászólás témája:
Vettem az adást, előbb-utóbb az is sorra kerül _________________ "Az emberi butaság és a világegyetem végtelen, habár az utóbbiról nem vagyok meggyőződve."
Elküldve: 2010. július 22., 19:51 Hozzászólás témája:
A házi TCG szakértő most Geoff Ryman Levegőjét olvassa, és elolvastatná a nyugati világ minden lakójával. _________________ "a tökéletes MI szublimál" /Iain M. Banks
"az én ízlésemmel van a hiba..."
http://gbr87.sfblogs.net/
Ugyan nem én írtam, de nagyjából egyetértek a cikk írójával
Annyi kiegészítéssel, hogy a szocializmus (mindegy milyen fajtájú - nemzeti, kommunista stb.) mind egyformán romboló hatású. _________________ "Az emberi butaság és a világegyetem végtelen, habár az utóbbiról nem vagyok meggyőződve."
Elküldve: 2010. június 20., 17:39 Hozzászólás témája:
László Endre: Szíriusz és az ősember
László Endre posztumusz műve, halála után két évvel jelent meg 1989-ben.
A Szíriusz-sorozat utolsó (6.) darabja is a Holdon játszódik a XXV. században.
Egy furcsa élőlény bukkan fel az egyik kupolavárosban. A Négyek Tanácsának fiatal tagjai nyomozásba kezdenek, s megdöbbentő felfedezésre bukkannak.
Egy tudós etikátlan kísérletezése kerül a cselekmény középpontjába.
Hírnév mindenáron?!
Egy esős délelőttre való elbeszélést is olvastam ma.
Lőrincz L. László: Az invázió elmarad című történetét nem is írnám be ide, ha nem lenne a "hely" különleges, ahol rábukkantam.
A Kincskereső irodalmi folyóirat (10-14 éveseknek) 2003. májusi számában találtam rá.
Az író által teremtett világban két kultúra találkozik: titokzatos űrlények és földi emberek futnak össze.
A cselekmény kedvesen humoros, egymást villámgyorsan váltó kalandokkal teli.
Az idegenek szemszögéből láttatott emberiség felettébb pofátlan.
LLL az Ezeregy éjszaka meséiből kiindulva, az onnan ismert történeteknek furcsa magyarázatával szolgál.
Elküldve: 2010. június 11., 15:33 Hozzászólás témája:
Philip K. Dick: Az ember a Fellegvárban
1962-ben járunk, amikor már megszokott állapot, hogy az USÁ-t felosztották a II. világháborúban győztes hatalmak.
Amerika nyugati partja, a Csendes-óceáni Államok a japánok uralta rész, ahol a Ji-King, a Változások Könyve - a konfuciánus bölcselet jóskönyve - a házi olvasmány, a riksák gyakoribbak, mint a taxik és a távol-keleti életmód és életszemlélet a meghatározó, a követendő példa. A fehér bábkormányok egymást váltják, pedig behódolásuk csak totális lehet, errefelé még a rabszolgatartás is újra legálissá vált.
Amerika keleti fele a Német Birodalom gyarmata, a rend, a fegyelem, a kiszámíthatóság, a cenzúra, a tökéletes autópályák és ipari létesítmények földje. A fantasztikus germán rakétatechnológia csodái hasítják az eget, hőálló leszállópályák épülnek gombamód világszerte, hogy meggyorsítsák a kapcsolatot az anyaországgal.
Az amerikaiak másodrendű állampolgárok, és a többségük elfogadja a helyzetet, sőt versenyeznek a győztesek kiszolgálásában. _________________ Míg élek, remélek!
Elküldve: 2010. június 6., 18:27 Hozzászólás témája:
Gyorsan a vonatúton elolvastam Cs. Szabó Sándor Prón című kisregényét. Mindenkinek ajánlom.
adeptus: van 150 oldal, csak nem nyomtatásban, hanem neten, de ennyi "szekunder" dolgot össze lehet gyűjteni. Persze ezek szerkesztetlen cuccok. _________________ "a tökéletes MI szublimál" /Iain M. Banks
Csatlakozott: 2005. 01. 06. Hozzászólások: 375 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2010. június 6., 17:43 Hozzászólás témája:
1. China Miéville: Armada
A Perdido pályaudvar, végállomással sikerült elvarázsolnia. Kíváncsi vagyok, meg tudja-e ismételni.
2. Molekularmusik antológia
A Wurdack Verlag nevű német kiadó minden évben kiad egy novellaválogatást. A 2007-es kötet nagyon tetszett, ez az utána következő. Jó lenne idehaza is ilyesmit csinálni.
3. Das Science-Fiction Jahr 2009
1500 oldal tanulmány, kritika, ismertetés, esszé, amelyek a tudományhoz és/vagy a fantasztikumhoz kapcsolódnak. Wolfgang Jeschke az egyik szerkesztője, azt hiszem, ez is garancia a minőségre. Idehaza 150 oldallal is beérném. _________________ And the Meek shall inherit the Earth.
/ Rush : 2112 /
Elküldve: 2010. május 30., 08:48 Hozzászólás témája:
Niven-Lerner: Destroyer of Worlds
A régi, klasszikus "kalandos-űrhajós" műfaj egy príma darabja, az Ismert Űr meséinek továbbszövése. A Fleet of Worlds sorozatnak ebben a harmadik részében előkerülnek a Protectorból és a Gyűrűvilág-történetekből ismert pakok, és rossz természetüket meg nem hazudtolva hatalmas balhét kavarnak.
A szakadár Új-Terra felderítői már az előző részben találkoztak a feltűnően gyors ütemben fejlődő, bámulatosan intelligens gw'oth fajjal. Most üzenetet kapnak tőlük: valami rendkívülit fedeztek fel, és ehhez az ő segítségüket kérik.
Kiderül, hogy a Galaxis központja felől egy kúp alakú térrészben űrhajók hatalmas flottája halad közel fénysebességgel kifelé. A pakok védelmezői - a faj egyik fejlődési formája, emberfeletti erejű és intelligenciájú humanoidok - menekítik népüket a galaxismag robbanása elől, útjukban elpusztítva vagy felprédálva minden potenciális veszélyt jelentő lakott világot. A Világok Flottája és Új-Terra pedig éppen az útjukba esik.
Még csak kb. a felénél tartok ( ezért a poént ha akarnám sem tudnám lelőni ), de úgy tűnik, ez eddig a Lernerrel közösen írt sorozat legjobb darabja. Pl. a pak fogoly és vallatói - a gw'oth szuper-intelligencia és a paranoid ex-földi ex-titkosügynök Sigmund Ausfaller - macska-egér játéka, ahol végig kérdéses marad, hármójuk közül ki lesz az egér és ki a macska, Niven legjobb napjait és lapjait idézi. Remélem, előbb-utóbb valamelyik hazai kiadó is kedvet kap hozzá.
"Sigmund Ausfaller always knew he would die horribly. Oddly enough, he had been optimistic. He had died horribly - twice. So far."
Elküldve: 2010. május 21., 19:54 Hozzászólás témája:
Gyermekkoromban találkoztam a kiváló rádiósorozattal, a Szíriusz kapitánnyal.
Később könyv formájában is megjelent, de akkoriban én éppen surranós sorkatona, kezdő tanár bácsi, majd fiatal férj voltam (a jelzők felcserélhetők).
Nem futottam össze a hat kötettel.
25 évnek kellett eltelnie, hogy találkozzam egykori bálványaimmal.
László Endre: Szíriusz és az emberke című regényét olvasom éppen.
A jövőbe álmodott Gulliver-történetben a Hold Államba 16 fényévről érkező idegen látogató emberi világnyelven szólal meg. Az Athayr rendszerben keringő Acra bolygón élő lények több nemzedéken át tanulmányozták korábban a földieket, s úgy gondolták, hogy eljött az idő a kapcsolatfelvételre.
Annak ellenére, hogy az acraiak civilizációja évezredekkel az emberiség előtt jár, nem hódító szándékkal, hanem békével jöttek.
Mesteri és félelmetes űrhajókat, robotokat képesek készíteni, ám a hatalmas távolságokat több nemzedék tudja csak leküzdeni, akik útra indulnak, “megváltozva” érkeznek meg, ha Diol-15 útra kel, Diol-17 jut el a végállomásra.
Emberalakúak, de picikék, furcsa, hogy nincs nemük, osztódással szaporodnak, és az utód megőrzi elődje tudását, emlékeit. _________________ Míg élek, remélek!
Elküldve: 2010. május 18., 20:47 Hozzászólás témája:
Mindenképpen írni fogok róla.
Ami pedig az EMA-t illeti, közérdekű közlemény: a könyvhéten június 5-én Trenka Csaba Gábor dedikál. Engem ott megtaláltok. _________________ "a tökéletes MI szublimál" /Iain M. Banks
Legutóbb acelpatkany szerkesztette (2010. május 27., 23:16), összesen 1 alkalommal
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban