Elküldve: 2004. június 15., 00:14 Hozzászólás témája:
A példányszámot 15.000-re tervezzük.
Attól mert egy újság színes, még nem lesz bulvár. Nézd meg az IPM-t, az Élet és tudományt, a National Geographicot, és még sorolhatnám. De nézd meg a külföldi sci-fi lapokat, azok is színesek.
Én mindig is a scifi lenézésének tartottam, hogy "ááá, annak elég a fekete-fehér is..." Egy lap színvonalát nem a papir minősége határozza meg, hanem a tartalma, de kétségtelenül hozzájárul a színvonalhoz a külső megjelenés is.
Másrészt mi nem egy antológiát akarunk csinálni, hanem a sci-fi egészét átfogó magazint, amelyben komoly szerepet szánunk a sci-fit érintő tudományos híreknek is.
És nem is mellesleg, a novellákat képek és festmények is illusztrálhatják, nem csak tusrajzok.
Elküldve: 2004. június 14., 07:56 Hozzászólás témája:
Sok sikert kívánok még indulás elött (hol a hosszú "ö" ?). Bátor dolognak tartom csak sf tartalmú lappal megindulni, de remélem menni fog. Ez a "teljesen színes" nekem nem tetszik, mert egyrészt GALAKTIKA nem pedig bulvárlap, másrészt csak drágítja az újságot, hiszen novellák és tanulmányok ff-ben is tökéletesek. A régiek megkeresését jó ötletnek találom, de bizonyos szelekcióval (aki nyomon követte annak idején egyenesben a történéseket az érti). Publikus-e az induló példányszám?
Mindenesetre elö az optimizmust, a pozitív gondolatokat, és csak így tovább!
Elküldve: 2004. június 12., 23:13 Hozzászólás témája:
Tudom még fiatal vagyok, és őszintén most halottam róla legelőször, idáig csak kis mende - mondákat. Lényeg, ami lényeg, én is be tudnék segíteni valamelyest. Öteleteim is lennének vele kapcsán - például, hogy 1, hetenként megjelenő tudományos műsor, dokumentum filmnek is 1 írásos változata is benne lehetne. Merő véletlen, nekem is a hetekben jutott eszebe 1 sci-fi, és tudományos újság, egyesek jónak is találják, de csak ötletként van meg. A saját oldalamon - http://www.gportal.hu/adrias4 (a fórumban) még a lapszámaikat is megterveztem. Talán lehetne hasonlókat is bele rakni. Nem pont ilyen lenne, de ötletként sem lenne utolsó.
Elküldve: 2004. június 12., 16:49 Hozzászólás témája:
Mekkora nagy jóság lesz már ez ha jóság lesz
Szurkolok nektek és a színvonalnak is nagyon! és kicsit félek is mert mikor "a megfelelni a kor elvárásainak"-ot olvasom valahogy kicsit rossz lesz a számize. Ennek a kornak nincsenek elvárásai egy olyan magazin felé ami scifi-t ad ki, főleg ha visszanyúl kicsit a régmúltba és pár - nagy kedvenceim- szovjet író novelláit is megjelenteti. Persze tévedjek én nagyot és legyetek modernek és jók! (Ha pedig nem adtok ki régi szovjeteket akkor nagy szomorúság lesz) Persze nem károgni akarok csak ne csináljatok még egy Átjáró-t . Ami ugyan jobb és színvonalasabb mindennél ami a galaktika óta megjelent de nagyon messze van azért tőle.
HAJRÁ!
Elküldve: 2004. június 12., 11:58 Hozzászólás témája:
Mondjuk, ha már Galaktika a név, akkor esetleg lehetne az, hogy a fantasy anyagok a minimális mennyiségre legyenek szorítva. És remélem szerepjátékkal nem akartok foglalkozni.
Elküldve: 2004. június 12., 00:40 Hozzászólás témája:
Indy írta:
Merras írta:
Ave!
Csak szeretnék az Átjáró munkatársaként is sok szerencsét kívánni ehhez a dologhoz - a magam részéről is kíváncsian várom a megújult Galaktikát.
bye
Miyazaki Jun
Még nem mondhatom, hogy "köszönjük a szerkesztőség nevében", mert az még javában formálódik, ezért nincs jogom senki helyett nyilatkozni. Mindenesetre jólesik a jókívánság...
Akkor remélem, mielőbb mondhatod, hogy a "szerkesztőség nevében" köszönöd a dolgot - egy minél jobb, és lelkesebb csapattal a hátad mögött _________________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo!
Elküldve: 2004. június 11., 18:46 Hozzászólás témája:
-pas- írta:
Nem marad meg a Galaktika címoldalának betűtípusa ?
Nagyon jellegzetes és egyedi volt.
Ez számunkra is fejtörést okoz. Egyrész a régi a folytonosságot fejezi ki, másrészt egy új a megújulást is jelzi. Ezért fogunk a leendő olvasókra támaszkodni. Kb. két tucat variáció forog most kezeink között, ezekre lehet rövidesen majd szavazni.
Elküldve: 2004. június 11., 18:42 Hozzászólás témája:
tcshooker írta:
Sziasztok!
Egy ilyen hírt csak örömmel lehet olvasni. Akkor is, ha sejtem, hogy az induló magazinnak leginkább a neve lesz Galaktika. Nem tudom, annyi idő után lehet-e folytonosnak tekinteni egy magazint. Nem tudom, mekkora átfedés van a régi gárdával, mert leginkább az számíthat. Mindenesetre, ha nem hozzátok a névhez tartozó színvonalat, akkor inkább bele se kezdjetek, vagy válasszatok más nevet!
Ha ezen a néven indultok, akkor a 176-dik szám lesz a következő?
Azért kezdtünk neki a Galaktikának, mert a Galaktikát akarjuk visszahozni, azt a minőséget azt a színvolanalat. Ezért is folytatjuk a 176. számtól.
Az újság külsejében megújul, mert a régi mára elavult, hiszen egy több mint harminc éves designról van szó.
Tartalmilag is változni fog, hiszen manapság már mások az elvárások.
Csatlakozott: 2004. 02. 21. Hozzászólások: 149 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2004. június 11., 17:03 Hozzászólás témája:
tcshooker írta:
Sziasztok!
Ha ezen a néven indultok, akkor a 176-dik szám lesz a következő?
Bocs, ezt az előbb kihagytam... Igen, a tervek szerint a 176. szám jön. És köszi a drukkolást...
Egyébként kicsit hülyén érzem magam, hogy jönnek a gratulációk, én meg itt köszöngetek mindent, mert bőven nem én vagyok a fő értelmi szerző. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem akarom learatni mások babérjait...
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban