::: Legfrissebb hírek ::: Küldj be te is hírt! :::

Díjat nyert a magyar scifi
Nem Antal Nimródé az első magyar Predátor-folytatás
Tévéműsor ajánló - Stephen Hawking univerzuma
Ellepi a gomba a Nemzetközi Űrállomást
Az erő a magyar sci-fivel van
Ray Bradbury 90 éves
Hogyan észleljünk UFO-t?
Etikai problémákat okozhat a harci robotok alkalmazása
Ray Bradbury: sohasem kellett volna elhagynunk a Holdat
Szörnyű tudományos jóslat! De nem lesz más lehetőség!
Száz éven belül el kell hagynunk a Földet
Nyilvánosságra hozzák az UFO-aktákat
Új scifi érkezik a mozikba: itt a Skyline előzetese
Döbbenetes ütközés! Elképesztő látvány!
Autista szoftvertesztelők
Megkezdődött a javítás az űrben

Solaria Science Fiction Magazin :: Téma megtekintése - Újra Galaktika
:::: Solaria.hu Forum :::: :: Gy.I.K. :: Keresés :: Regisztráció :: Profil :: Belépés ::

Újra Galaktika
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3 ... 267, 268, 269, 270  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Galaktika
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Tucsi
Az egyetlen

HozzászólásElküldve: 2004. június 15., 00:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

clown írta:
jaham , ezt én sem értem miért kell full színesben nyomni egy novellafüzért.. persze várjuk meg lehet nem is lesz drága és vagy színes Nagyon Vidám

Színesnek színes lesz, de az eddigi árkalkulációnkra idáig mindenki azt mondta, hogy teljesen elfogadható.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése
Tucsi
Az egyetlen

HozzászólásElküldve: 2004. június 15., 00:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A példányszámot 15.000-re tervezzük.

Attól mert egy újság színes, még nem lesz bulvár. Nézd meg az IPM-t, az Élet és tudományt, a National Geographicot, és még sorolhatnám. De nézd meg a külföldi sci-fi lapokat, azok is színesek.

Én mindig is a scifi lenézésének tartottam, hogy "ááá, annak elég a fekete-fehér is..." Egy lap színvonalát nem a papir minősége határozza meg, hanem a tartalma, de kétségtelenül hozzájárul a színvonalhoz a külső megjelenés is.

Másrészt mi nem egy antológiát akarunk csinálni, hanem a sci-fi egészét átfogó magazint, amelyben komoly szerepet szánunk a sci-fit érintő tudományos híreknek is.

És nem is mellesleg, a novellákat képek és festmények is illusztrálhatják, nem csak tusrajzok.
Vissza az elejére
clown
Kikötői munkás

HozzászólásElküldve: 2004. június 14., 09:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

jaham , ezt én sem értem miért kell full színesben nyomni egy novellafüzért.. persze várjuk meg lehet nem is lesz drága és vagy színes Nagyon Vidám
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése
pi
Kikötői munkás

HozzászólásElküldve: 2004. június 14., 07:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sok sikert kívánok még indulás elött (hol a hosszú "ö" ?). Bátor dolognak tartom csak sf tartalmú lappal megindulni, de remélem menni fog. Ez a "teljesen színes" nekem nem tetszik, mert egyrészt GALAKTIKA nem pedig bulvárlap, másrészt csak drágítja az újságot, hiszen novellák és tanulmányok ff-ben is tökéletesek. A régiek megkeresését jó ötletnek találom, de bizonyos szelekcióval (aki nyomon követte annak idején egyenesben a történéseket az érti). Publikus-e az induló példányszám?

Mindenesetre elö az optimizmust, a pozitív gondolatokat, és csak így tovább!
Vissza az elejére
Adrias4
Kikötői munkás

HozzászólásElküldve: 2004. június 12., 23:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tudom még fiatal vagyok, és őszintén most halottam róla legelőször, idáig csak kis mende - mondákat. Lényeg, ami lényeg, én is be tudnék segíteni valamelyest. Öteleteim is lennének vele kapcsán - például, hogy 1, hetenként megjelenő tudományos műsor, dokumentum filmnek is 1 írásos változata is benne lehetne. Merő véletlen, nekem is a hetekben jutott eszebe 1 sci-fi, és tudományos újság, egyesek jónak is találják, de csak ötletként van meg. A saját oldalamon - http://www.gportal.hu/adrias4 (a fórumban) még a lapszámaikat is megterveztem. Talán lehetne hasonlókat is bele rakni. Nem pont ilyen lenne, de ötletként sem lenne utolsó.
Vissza az elejére
clown
Kikötői munkás

HozzászólásElküldve: 2004. június 12., 16:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mekkora nagy jóság lesz már ez ha jóság lesz Vigyorog
Szurkolok nektek és a színvonalnak is nagyon! és kicsit félek is mert mikor "a megfelelni a kor elvárásainak"-ot olvasom valahogy kicsit rossz lesz a számize. Ennek a kornak nincsenek elvárásai egy olyan magazin felé ami scifi-t ad ki, főleg ha visszanyúl kicsit a régmúltba és pár - nagy kedvenceim- szovjet író novelláit is megjelenteti. Persze tévedjek én nagyot és legyetek modernek és jók! (Ha pedig nem adtok ki régi szovjeteket akkor nagy szomorúság lesz) Persze nem károgni akarok csak ne csináljatok még egy Átjáró-t . Ami ugyan jobb és színvonalasabb mindennél ami a galaktika óta megjelent de nagyon messze van azért tőle.
HAJRÁ!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése
Zamorano
Fedélzeti szamuráj

HozzászólásElküldve: 2004. június 12., 11:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mondjuk, ha már Galaktika a név, akkor esetleg lehetne az, hogy a fantasy anyagok a minimális mennyiségre legyenek szorítva. És remélem szerepjátékkal nem akartok foglalkozni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Merras
Kikötői munkás

HozzászólásElküldve: 2004. június 12., 00:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Indy írta:
Merras írta:
Ave!

Csak szeretnék az Átjáró munkatársaként is sok szerencsét kívánni ehhez a dologhoz - a magam részéről is kíváncsian várom a megújult Galaktikát.

bye
Miyazaki Jun

Még nem mondhatom, hogy "köszönjük a szerkesztőség nevében", mert az még javában formálódik, ezért nincs jogom senki helyett nyilatkozni. Mindenesetre jólesik a jókívánság... Mosolyog

Akkor remélem, mielőbb mondhatod, hogy a "szerkesztőség nevében" köszönöd a dolgot - egy minél jobb, és lelkesebb csapattal a hátad mögött Mosolyog

Miyazaki Jun (Merras)

SFportal.hu * SFblogs.net
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tucsi
Az egyetlen

HozzászólásElküldve: 2004. június 11., 18:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Zamorano írta:
Indy:

Lehet-e egyébként tudni egy-két nevet, akik benne vannak a teamben?

Egyelőre még nem akarunk neveket mondani, még formálódik a csapat. A Solaria egyik fő feladata lesz például a közreműködők válogatása is.

De erről majd kicsit később.
Vissza az elejére
Tucsi
Az egyetlen

HozzászólásElküldve: 2004. június 11., 18:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

-pas- írta:
Nem marad meg a Galaktika címoldalának betűtípusa ?
Nagyon jellegzetes és egyedi volt.

Ez számunkra is fejtörést okoz. Egyrész a régi a folytonosságot fejezi ki, másrészt egy új a megújulást is jelzi. Ezért fogunk a leendő olvasókra támaszkodni. Kb. két tucat variáció forog most kezeink között, ezekre lehet rövidesen majd szavazni.
Vissza az elejére
Tucsi
Az egyetlen

HozzászólásElküldve: 2004. június 11., 18:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Zamorano írta:

A Solaria az újság netes háttértámogatása lesz? Lehet-e egyébként tudni egy-két nevet, akik benne vannak a teamben?

Igen, a metagalaktika.hu és a Solaria.hu gyakorlatilag egy szerves egységként fog működni.
Vissza az elejére
Tucsi
Az egyetlen

HozzászólásElküldve: 2004. június 11., 18:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

tcshooker írta:
Sziasztok!

Egy ilyen hírt csak örömmel lehet olvasni. Akkor is, ha sejtem, hogy az induló magazinnak leginkább a neve lesz Galaktika. Nem tudom, annyi idő után lehet-e folytonosnak tekinteni egy magazint. Nem tudom, mekkora átfedés van a régi gárdával, mert leginkább az számíthat. Mindenesetre, ha nem hozzátok a névhez tartozó színvonalat, akkor inkább bele se kezdjetek, vagy válasszatok más nevet!
Ha ezen a néven indultok, akkor a 176-dik szám lesz a következő?

Azért kezdtünk neki a Galaktikának, mert a Galaktikát akarjuk visszahozni, azt a minőséget azt a színvolanalat. Ezért is folytatjuk a 176. számtól.

Az újság külsejében megújul, mert a régi mára elavult, hiszen egy több mint harminc éves designról van szó.

Tartalmilag is változni fog, hiszen manapság már mások az elvárások.

Ami legfontosabb, hogy maradjon, az a minőség.
Vissza az elejére
Tucsi
Az egyetlen

HozzászólásElküldve: 2004. június 11., 18:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Itt az ideje, hogy én is csatlakozzam.

Az újság tartalmi részéért én fogom tartani a hátam, ezért a krédések egy részére majd én fogok válaszolni.
Vissza az elejére
Zamorano
Fedélzeti szamuráj

HozzászólásElküldve: 2004. június 11., 17:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Indy:

A Solaria az újság netes háttértámogatása lesz? Lehet-e egyébként tudni egy-két nevet, akik benne vannak a teamben?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Indy

HozzászólásElküldve: 2004. június 11., 17:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

tcshooker írta:
Sziasztok!

Ha ezen a néven indultok, akkor a 176-dik szám lesz a következő?

Bocs, ezt az előbb kihagytam... Igen, a tervek szerint a 176. szám jön. És köszi a drukkolást... Mosolyog

Egyébként kicsit hülyén érzem magam, hogy jönnek a gratulációk, én meg itt köszöngetek mindent, mert bőven nem én vagyok a fő értelmi szerző. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem akarom learatni mások babérjait... Mosolyog
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Felhasználó weblapjának megtekintése Yahoo Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Galaktika Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra Előző  1, 2, 3 ... 267, 268, 269, 270  Következő
268 / 270 oldal

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

smartDark Style by Smartor