Elküldve: 2008. május 20., 11:29 Hozzászólás témája:
Kedves GBK tagok! Érdeklődnék, hogy milyen gyakorlati előnyökkel jár a a tagság, évi 3000 Ft-ért?
(Úgy látom, előfizetőknek csak 1000-be kerül, de az nem járható út számomra: a több napos kézbesítési késés miatt, amire rendszeresen panaszkodtok, meg amiatt, hogy a postásainkkal hosszas kondicionálás után sem mindig sikerül megértetnem, hogy a küldeményeket nem muszáj kettőbe törve benyomorgatni a - mellesleg nagy - levélbedobó nyíláson.)
Korábban azt gondoltam, hogy lesznek megint "könyvárusi forgalomba nem kerülő "GBK könyvek, meg ajándékkötetek, egyéb kiadványok, úgyhogy nagyon örültem.
Az exkluzív tartalommal bíró cd tagsági kártya, amin a saját fotóm is rajta van (?), különösen a kiadatlan és exkluzív Nemere és Kasztovszky novellával, mint vonzerő, hát...Képeryővédőt is annyit tölthetnék le máshonnan (feltéve ha érdekelne).
A GFK könyveket meg eleve átlag 20 %-os kedvezménnyel lehet rendelni a legtöbb onlájn könyvesbolttól.
De komolyan, él nélkül kérdezem: miért éri meg?
Elküldve: 2008. május 17., 19:51 Hozzászólás témája:
Safi írta:
Kösz a választ adamek62
Háááát.... ezért nem fogok kb. 360 km-t vonatozni.
Nyilván meg lehet oldani személyes vizit nélkül is. Fényképet lehet küldeni mailen, pénzt is lehet utalni, postán is meg tud érkezni a tagsági kártya. Szerintem ez nem lehet akadály.
Fel kell venni a kapcsolatot az InterGalaktikán, aztán majd válaszolnak.
Nekem már megvan... _________________ "Unalmas ember vagyok: minden nap könyvvel a kezemben fekszem, könyvvel kelek."
(Jean-Luc Picard - Star Trek)
Elküldve: 2008. május 17., 16:45 Hozzászólás témája:
Safi írta:
Ez is egy hülye kérdés : A májusi Galaktikában (is) írnak arról,
milyen jó is az, ha az ember GBK tag, és mennyi előnnyel jár, továbbá hosszú tömött sorokban lehet jelentkezni GBK tagnak.
De hol?????
Erről nincs infó se a Galaktikában, se a honlapján.
Vagy csak én nem találom?
Az InterGalaktikán rákérdeztem /, úgy hogy most naaagyon okos valék, hö!!! /, tehát tudok Neked válaszolni.
Ezt a választ kaptam Csordás Attilától:
"Nem kell mást tenni, mint bejönni a szerkesztőségbe (Bp, 1122, Moszkva tér 13.), hozni egy digitális fényképet, befizetni az egyéves tagdíjat, ami 3000 Ft (Galaktika előfizetőknek 1000 Ft), és cserébe adunk egy cd tagsági kártyát, mindenféle exkluzív GBK tartalommal (pl. egy-egy kiadatlan Nemere és Kasztovszky novella)."
Elküldve: 2008. május 17., 16:19 Hozzászólás témája:
Ez is egy hülye kérdés : A májusi Galaktikában (is) írnak arról,
milyen jó is az, ha az ember GBK tag, és mennyi előnnyel jár, továbbá hosszú tömött sorokban lehet jelentkezni GBK tagnak.
De hol?????
Erről nincs infó se a Galaktikában, se a honlapján.
Vagy csak én nem találom?
Elküldve: 2008. május 17., 13:54 Hozzászólás témája:
acelpatkany írta:
Lehet hogy hülye kérdés: kijött már a Metagalaktika 10? Mert mindenhol belebotlok a reklámjába, de sehol se láttam még...
Úgy tudom jövő hét közepe.
Ja nem, az a Kozmonauták vára!
De lassan a Metának is jönnie kell. _________________ "Unalmas ember vagyok: minden nap könyvvel a kezemben fekszem, könyvvel kelek."
(Jean-Luc Picard - Star Trek)
Elküldve: 2008. május 17., 13:48 Hozzászólás témája:
Lehet hogy hülye kérdés: kijött már a Metagalaktika 10? Mert mindenhol belebotlok a reklámjába, de sehol se láttam még... _________________ "a tökéletes MI szublimál" /Iain M. Banks
"az én ízlésemmel van a hiba..."
http://gbr87.sfblogs.net/
Csatlakozott: 2008. 04. 21. Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Magyarország
Elküldve: 2008. május 15., 18:58 Hozzászólás témája:
Igen, először tényleg úgy viselkedett. Amikor más lehetőség már nem volt, behatolt a város számítógépes rendszerébe, és a reklámtáblákon keresztül próbált szólni Esha-hoz. Ezzel jókora felfordulást okozott. Viszont Thacker meggyilkolása másnap reggel már előre kitervelt bosszúnak tűnt. A végén Rao maga mondja el hogy a program, amit Esha palmerébe telepítettek, hogy információkat szerezzenek róla, nem volt túl ügyes. Vagyis sikerült feltörnie, és ő jutott hozzá információkhoz. Esha és Thacker találkozóiról, és a köztük kialakuló kapcsolatról is tudhatott. Ráadásul Esha nem akkor reggel szegte meg először a szabályt, hogy ne lépjen ki az erkélyre. Előző nap is kiment megfürödni a medencében, majd elaludt és órákig ült ott. Ezzel bőven elég időt adott Raonak, hogy rátaláljon, és felkészüljön. Volt ideje, és habár a krisnazsaruk valószínűleg teljes megfigyelés alatt tartottak mindent, mégis bejutott a "Város és vidék" sorozatba, és a forgalomirányító robotot is átprogramozta gyilkos fegyverré. Reggel pedig már csak a bosszú érdekelte. Nem próbálta visszaédesgetni magához Esha-t. Csak elterelte a figyelmét, nehogy időben figyelmeztethesse Thackert. Nem tűnt feldúltnak, vagy kapkodónak. Ezért gondolom, hogy akár egérút biztosításáról is gondokodhatott volna magának. Arról nem is beszélve, hogy a saját világában, a kibertérben, ő volt igazán otthon, és ezáltal előnyben.
A reklámtáblával kapcsolatban. Így másodszorra elolvasva a novella végét már abban sem vagyok biztos, hogy tényleg szétlőtték azt. Lehet a vadászgépeket csak Esha látta, ahogy az isteneket is az égen. Végülis mi sem a számítógépünk felrobbantásával oldjuk meg azt, ha beszedünk valami vírust És valóban, Rao ezzel az utolsó akciójával túlságosan is felfedhette magát, így a krisnazsaruk megtalálhatták, és megsemmisíthették a programját. Thacker megjegyzése a fegyverre: "-Az mire való? -MI ölésre.", pedig lehet akár vicc is a részéről. Nomeg a novella MI-nek nevezi a csöppnyi mesterséges intelligenciával rendelkező gépeket (pl. a forgalomirányító robotot) is. Azok ellen pedig bőven jó egy kézifegyver, ha időben használják.
Raoval kapcsolatban tényleg elbizonytalanító a novella vége. Sőt korábban, közvetlenül Rao "halála" után, is van már egy sejtelmes utalás: "Ahogy elfordul a korláttól, hirtelen meleg érintést érez az arcán. A repülő szele, vagy talán csak egy dzsinné, aki épp elhalad, nem pihenve, nem is sietve, némán, mint a fény." Én mégis inkább afelé hajlok, hogy Rao megsemmisült akkor. McDonald kétszer is egyértelműen leírja, hogy az MI-t likvidálták. Másrészt az MI-k nem rendelkeznek fizikai testtel, így nem képesek palmerek, fülkampók, vagy az I-porból lévő test nélkül kapcsolatot kialakítani az emberekkel. Nem tudom. Lehet hogy Rao megúszta, de lehet hogy tényleg csak egy meleg fuvallatot érzett Esha lánya a templomban. Vagy egy valódi dzsinn érintését. Ki tudja.
Végre valaki, aki hallott Sam Merwinről A House of Many Worlds igen kellemes történet, megérne egy fordítást. És persze Kuttner: The Time Axis - az egyik legjobb időutazás/alternatív történelem regény. _________________ Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban